Szövegelünk

Landing oldal készítés

A landing oldal készítés komoly szakirodalommal rendelkezik. Ráadásul ez már nem is klasszikus szövegírói feladat. A landing oldal sok esetben több szakember összetett munkáját igényli, hiszen fontos a megjelenése, ami honlapkészítői, webmesteri feladat, a tartalmába komoly tartalommarketing elemeket kell beépíteni, ami tartalommarketing szakértőt igényel. De azt is figyelembe kell venni, hogy mire szeretnénk rávenni a látogatót a landing oldalon.

A landing oldal készítés ártényezőjét számos dolog befolyásolja, erről cikkünk végén olvashatsz. Elöljáróban annyit elárulunk, a landing oldalak készítése önmagában nem magas költségigényű feladat, de tekintve, hogy kapcsolódó szolgáltatásokkal van összekötve, és tökéletességre kell törekednünk, mire elkészül a megfelelő landing oldal, a teljes költség magas lehet. De tapasztalataink szerint nagyon gyors megtérüléssel, hatékonyan képes ellátni a feladatát.

A landing oldal készítés célja, hogy a látogatóból ott és akkor olyan reakciót váltson ki, ami valamilyen elkötelezettséget vélelmez.

A landing oldalt úgy kell megszövegezni és felépíteni, hogy a látogatóból az esetek jelentős részében valamilyen számunkra hasznos interakciót váltson ki!

Ebben az esetben érhető el, hogy vállalkozásod számára profitot termeljen, hiszen megvalósítja a feladatát: az ügyfélszerzést.

De azt tudatosítsuk magunkban, hogy a landing oldal nem csodaszer. Hosszú távon az üzleti siker nem valósítható meg csak a landing oldallal. Hiszen a landing oldal egy olyan felület ahová direkt irányítjuk a látogatót és interakcióra „kényszerítjük”. Felépítéséből adódóan gyakorlatilag két választása van. Az egyik az interakció, a másik az oldal elhagyása. De a landing oldalról nem vezetnek linkek sehová. Éppen ez benne a lényeg. Nem szabad megengedni, hogy a látogató elkalandozzon az oldalról. Sok esetben ezeknél az oldalaknál még a honlapoldal menüjét sem tüntetjük fel, mutatjuk meg. Ez tényleg egy olyan oldal, ahol értékesíteni szeretnénk, vagy az értékesítés előkészületét akarjuk elérni.

Landing oldal

A fentiek miatt a landing oldal szövegezése teljesen más szemléletmódot követel, mint egy általános honlapoldal megírása, vagy egy termékoldal elkészítése. Ezeknél a szövegeknél játszhatunk a terjedelemmel, sok hasznos linkkel láthatjuk el, míg a landing oldal inkább rövid, elsősorban ösztönző szövegekből áll. Valamint esetlegesen termékfotóból és a legfontosabb elemekből: a vásárlást azonnal elindító gombból vagy egy olyan űrlapból, amely potenciális ügyféllé teszi a látogatót.

A landing oldal az online sales, az online értékesítés leghatékonyabb felülete kell, hogy legyen.

Számos landing oldal kialakítás létezik. És a kialakítás is fontos tényező, ám nincs rá igazán jó recept. A landing oldalaknál nagyon nyomatékosan igaz, hogy készítsünk belőle egyszerre többet, és azt A-B tesztekkel próbáljuk optimalizálni. Ezek az oldalak jellemzően a klikk marketingeszközök hirdetésein keresztül érhetők el, éppen ezért a tesztelésük nem feltétlenül olcsó, ám egy jól kitesztelt landing oldal nagyon komoly eredményeket mutathat fel. Ám csak abban az esetben, ha az oldalhoz tartozó hirdetések, kreatívok is eleve nagy mennyiségű látogatót tudnak az oldalra irányítani. 
Tehát a landing oldal sohasem áll önmagában. Mindig tartozik hozzá legalább egy Google ADS hirdetés, vagy egy Facebook poszt, egy jól elhelyezett link, ami ráirányítja a vásárlót.

A Szövegelünk.hu is használ ilyen oldalt, amit az alábbi linken tekinthetsz meg:

Szövegelünk.hu direkt értékesítési oldal, Landing oldal.

Landing oldal készítés ár

A landig oldalak készítése önmagában nem magas költségigényű feladat. Az oldalt rövid idő alatt létre lehet hozni megfelelő szakértelemmel és már meglévő anyagokkal – szövegekkel, képekkel, linkekkel, űrlapokkal.

Ám a landing oldal optimalizálása, kitesztelése már egy hosszú folyamat, esetlegesen magas költségigénnyel.

De a jó hír az, hogy a landing oldal specialisták sok esetben egyben Google ADS szakértők is, akik ismerik a tesztelési módszereket, nagy tapasztalattal rendelkeznek, így egy ajánlatkérésre rövid idő alatt válaszolhatnak pontos árakkal, pontos költségvetéssel.