Szövegelünk

Szerkesztés és korrektúrázás

Szöveget írni “bárki” tud. Még a marketingszöveggel is elég sokan elboldogulnak, bár ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni honlapunk idevágó részét (marketingszövegek írása). Csakhogy, hiába tudunk összefüggő szöveget írni, ez még nem garancia arra, hogy az a szöveg igényes szöveg lesz. A szöveg korrektúra, a szöveg korrektúrázás és a szöveg szerkesztés egysége tesz egy szöveget olyan tartalommá, ami valóban képes arra, hogy a szöveg olvasási az élménnyel együtt hatásos marketingszöveg is legyen.

Itt nem a JÓ a szövegről van szó – az a fentebb említett marketingszöveg-írási részhez tartozik.

Egy webszövegnek érdemes nemcsak jónak, de IGÉNYESNEK, tehát magyarosnak, jól olvashatónak és helyesnek is lennie.

A Szövegelünk.hu csapata ezt kínálja szövegszerkesztés és szövegkorrektúrázás címén.

A szövegkorrektúra egyszerű helyesírási javítást jelent. Saját, több évtizedes tapasztalatunkból tudjuk, hogy bár a helyesírás-ellenőrző programok sokat fejlődtek, még mindig nem tökéletesek, ráadásul nem mindig követik azonnal az aktuális helyesírási szabályokat. Mi több, nyelvünk érdekessége az a fajta rugalmasság, ami időnként meglepő helyesírási szabályokat eredményez. Hiába a húsz év tapasztalat, még nekünk is muszáj ellenőriznünk egy-egy szóösszetételt a megfelelő nyelvészeti oldalakon. Tehát a korrektúra úgymond nem kihagyható, szükséges része annak, hogy helyes szöveggel jelenj meg a vásárlóid előtt.

Szövegkorrektúra, szöveg szerkesztés

A szerkesztés már sokkal összetettebb feladat. Sokan a beszélt nyelvük szerint fogalmaznak írásban is, de a beszélt és az írott változat szinte minden létező nyelvben eltér egymástól kisebb-nagyobb mértékben. Amit valaki a saját szövegében bevett szófordulatként használ, azt egy másik ember furának vagy akár magyartalannak is tarthatja. A szerkesztő ezt figyeli, eszerint és számos más szempont alapján alakítja, formálja a szöveget úgy, hogy az gördülékeny, jól olvasható, egy szóval: igényes legyen. Nem lehet mindenkinek megfelelni, de legalább a nagy többségnek igen, és a szerkesztő dolga az, hogy egy-egy szöveget az általános közízlésnek megfelelővé tegyen.

A szöveg szerkesztés és a szöveg korrektúrázás, szöveg korrektúra valaha teljesen különálló munkafolyamat volt, ám világunk felgyorsulása következtében ma már sokan összevonják ezt a kettőt. Valójában egyik sem kihagyható, és mindkettő, a szerkesztés és a korrektúrázás célja is az, hogy igényesebbé tegye a szövegeket, így elvégezhetőek együtt (valójában még mindig egymás után), egyetlen ember által.

Utazás a webmarketing világában

Tudjon meg többet a webmarketing szerepéről az online értékesítésről

A KOMP –  KKV Online Marketing Projekt szakemberei akik egyben a Szövegelünk.hu munkatársai is, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megfelelő minőségű honlappal, a honlapon pedig tökéletes tartalommal biztosítsák vállalkozásod részére az online jelenlétet.

MERT AZ ONLINE JELENLÉT JELENLEG A LEGOLCSÓBB ÉS LEGMEGTÉRÜLŐBB MARKETINGLEHETŐSÉG.

Az online jelenlét természetesen nem csak a vállalkozás honlapjából áll. Ma már fontos, de tartalommarketing filozófiánk szerint nem nem minden esetben szükséges  a közösségi marketing jelenlét is. Éppen ezért ott, ahol elengedhetetlen, Facebook oldalakat készítünk és kezelünk a vállalkozás honlapjához kapcsolódóan. A Facebook oldalak megírására is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ha szükséges a közösségi média jelenlét, akkor ott is magas tartalommarketing értékű szövegekkel lehet csak elérni a kitűzött célokat, amelyek közül a legfontosabb, hogy úgy érjük el egy vállalkozás bevételeinek a növelését, hogy az költséghatékony és az esetek nagy részében nyereséges legyen.