Szövegelünk

KKV online marketing

Online marketing ügynökség vagy önálló online marketing szakemberek egyes szakterületekre? Nem csak ez a kérdés, hanem az is, hogy milyen webmarketing technikákat szeretnél vagy szükséges alkalmazni ahhoz, hogy a vállalkozásod az online térben is hatékonyan, nyereséggel működjön. De ennél nagyobb kérdés az, hogy mersz-e egyáltalán belevágni. Egy felmérés szerint a magyar KKV-k több mint 75%-a már rossz tapasztalatokat szerzett az online világban működő, marketingszolgáltatást nyújtó vállalkozók, vállalkozások, ügynökségek kapcsán.

Az első helyen kiemelt indokok pedig a meg nem térülés, a hatékonytalanság és a vélt vagy valós hozzá nem értés volt.

Egyetlen dolog bizonyos: a ma Magyarországon működő kisvállalkozások vezetőinek nagy része nem feltétlenül látja át az online térben történő marketingtevékenységet, sokallja annak költségeit, és ami a legdrámaibb, nem tudja vagy akarja kivárni a marketingtevékenység kifutási idejét. Tehát azonnali eredményeket szeretne. Márpedig azonnali eredmények nincsenek. Ez a tevékenység hosszú távon megtérülő befektetés. És a rossz hír az, hogy hosszú távon kikerülhetetlen befektetés.

Mire való ez a sok szövegelés?

Nos ez része a webmarketingnek. Egy nagyon fontos és egyre fontosabb része. A KKV webmarketing alapja a megfelelő online jelenlét megteremtése, ennek pedig alapja a vállalkozás honlapja. A vállalkozás honlapjának pedig a legfőbb alkotó eleme a honlapszöveg, a megfelelő marketingszöveg.

Sok KKV vezetője talán még egy évtizeddel ezelőtt sem vette komolyan, hogy az online jelenlét milyen fontos lesz, hogy honlap nélkül, közösségi média jelenlét nélkül versenyhátrányt fog szenvedni. Mára ez már nem kérdés. A KKV webmarketing, mint a KKV marketingstratégia kiemelten fontos része napi rutinná kell, hogy váljon a vállalkozások számára, és egyben költségvetési tétellé is.

Drágább lett vállalkozni az online marketing költségek miatt. Vagy mégsem?

Gyorsan oszlassuk el azt a tévhitet, hogy a megnövekedett marketingköltség ablakon kidobott pénz. Vagy hogy a honlap vagy közösségi média felület üzemeltetése egy veszteséges de „kötelező” tevékenység. Ugyanis ez nem igaz!

Ha megfelelő módon, szakértelemmel vagy szakértőkkel használjuk ki a KKV webmarketingben rejlő lehetőségeket, akkor ez a tevékenység nagyon is nyereséges, sőt extra profitot termel. Azaz nemcsak a ráfordított költségeket lehet vele kitermelni, hanem egyéb plusz bevételeket is generál. Hiszen a webmarketing lényege valójában a vásárlás ösztönzése és az értékesítés elősegítése.

Abban a nagy szerencsében van részünk, hogy ráadásul számos módszer és lehetőség közül választhatunk, hogy ezt a marketingtevékenységet hatékonyan folytassuk.

A honlapoddal bemutathatod a termékeidet, szolgáltatásaidat, a közösségi média felületeken kommunikálhatsz a vásárlóiddal, és mindkét felülettel újabb vásárlókat szerezhetsz. Természetesen megvan ennek is a módja. Csak egy honlap, csak egy Facebook oldal még nem hoz nagyobb bevételt. Mindkét esetben szükség van az online marketing „varázslat” szakértőinek segítségére. Hiszen ők azok, akik ismerik a honlapkészítés fortélyait, a tartalomgyártás titkait, az online hirdetések – a klikk marketing – rejtelmeit.

A szövegírás csak egyetlen egy részlet. Fontos részlet, de csak egy a többi mellett.

Utazás a webmarketing világában

A világháló napszámosai

A KOMP azért jött létre, hogy elsősorban a KKV-knak segítsen eligazodni a webmarketing, az online marketing világban. Tagjai lassan húsz év tapasztalatával rendelkeznek nemcsak az online világban, hanem a marketing világában is. Céljuk, hogy képesek legyenek lefedni a webmarketing azon területeit, amelyekre a legnagyobb szüksége van egy kisvállalkozásnak ma Magyarországon.

Szakosodva nyújthatjuk a honlapkészítés tudományát, a tartalommarketing, szövegírás apróságait, a klikk marketing lehetőségeit, valamint a mára már elengedhetetlen webmesteri szolgáltatásokat, illetve stabilan biztosítani tudjuk az online jelenlét alapjait kizárólagos együttműködő partnerünkkel, a szerverkraft.hu-val, akik számunkra és megrendelőink számára is biztosítják a webhosting szolgáltatásokat, a hatékony home office munkához elengedhetetlen rendszereket, a rendszergazdai szolgáltatásokat és az egyre nagyobb jelentőséggel bíró felhőszolgáltatásokat.

A KOMP nem online marketing ügynökség, ezért nem is ügynökségi díjazással dolgozunk. A KOMP független vállalkozók közössége, így alkalmazkodni tudunk az árainkkal is egy KKV költségkereteihez. Mindez nem azt jelenti, hogy  egy árversenyben mi lennénk a legolcsóbbak. Ellenkezőleg! Azt gondoljuk, hogy a szakértelmünket bele kell építeni a díjazásunkba. 

A KOMP munkatársai kérik, hogy amennyiben szükséged van online marketing megoldásokra, vagy az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra, vedd fel velünk a kapcsolatot!